Tuintips voor de winter:


1.
Bestel uw bloemen en groentezaden voor komend seizoen. Bestellen kan online in onze webshop. Wij hebben een grote collectie voor moestuin, bloementuin en speciale mengsels.
2.
Het is weer tijd voor het (grote) snoeionderhoud. Door de bladval is er goed zicht op de structuur van bomen en struiken. Met snoeien houdt u uw planten en tuin in stand.
3.
Vijveronderhoud kan nu goed plaatsvinden ivm rust van plant en dier. Ruim blad en slib op om zuurstofgebrek te voorkomen. Plaats een zuurstofpomp of ijsvrijhouder en repareer de vijver indien nodig.
4.
Kijk eens kritisch naar de samenstelling van uw tuin. Voldoen de paden, terrassen en andere ruimtes aan uw verwachtingen? Heeft de tuin de juiste structuur in de winter? Nu kunnen er volop plannen uitgewerkt worden en zelfs al uitgevoerd worden, voordat de lente aanbreekt.
5.
Onderhoud machines en gereedschappen. Slijp, smeer en vervang eventueel onderdelen.
6.
Plant uw bloembakken eens in met leuke wintergroene planten. Combineer dit met violen, kerstroos, bloembollen, etc. Rond de feestdagen kunt u de bakken in kerstsfeer opmaken met groen en lichtjes. Plant ook bloembollen in de tuin. Bestellen kan online bij ons.
7.
Onderhoud aan bestratingen. Verzakkingen in bestratingen kunnen nu goed aangepakt worden. Plassen water die bevriezen kunnen voor lelijke valpartijen zorgen.
8.
Sneeuwruimen. Ruim bij sneeuwval eerst zoveel mogelijk sneeuw op voordat u zout strooit. Er is nu een nieuw biologisch strooizout, dit werkt langer en is minder milieuschadelijk.
9.
Zaaien van planten kan binnen in kweekkasje, op de vensterbank of onder glas. Zaden en kweeksets zijn bij ons online verkrijgbaar.
10.
Bij strenge vorst kan het nodig zijn om bepaalde planten te beschermen. Doe dit met speciaal doek, stro of dennetakken. Gebruik geen plastic want dit werkt als een broeikas.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op!

Direct contact: 0345 580345


Tuinontwerp

Uw wensen en ideeën vertalen wij graag in een goed tuinontwerp.


Tuinaanleg

De aanleg van een tuin heeft twee fases: het bewerken van de grond en de inrichting van de tuin.


Tuinonderhoud

Met het juiste onderhoud geniet u elk jaargetijde van een verzorgde tuin.

Rijksstraatweg 56  |  4197 BD Buurmalsen  |  Tel: 0345 580345  |  Gsm: 06 54945680  |  KvK: 67707378  |  info@ckvanmourik.nl
Privacy