Tuintips voor de winter:


1.
Het is weer tijd voor het (grote) snoeionderhoud. Door de bladval is er goed zicht op de structuur van bomen en struiken. Met snoeien houdt u uw planten en tuin binnen proporties.
2.
Kijk eens kritisch naar de samenstelling van uw tuin. Voldoen de paden, terrassen en andere ruimtes aan uw verwachtingen? Heeft de tuin de juiste structuur, voldoet deze nog aan uw persoonlijke omstandigheden of uw gezinssamenstelling? Nu kunnen er volop plannen uitgewerkt worden en zelfs al uitgevoerd worden, voordat de lente aanbreekt.
3.
Onderhoud machines en gereedschappen. Slijp, smeer en vervang eventueel onderdelen.
4.
Vijveronderhoud kan nu goed plaatsvinden ivm rust van plant en dier. Ruim blad en slib op om zuurstofgebrek te voorkomen. Plaats een zuurstofpomp of ijsvrijhouder en repareer of vervang de vijver indien nodig.
5.
Onderhoud aan bestratingen. Verzakkingen in bestratingen kunnen nu goed aangepakt worden. Plassen water die bevriezen kunnen voor lelijke valpartijen zorgen.
6.
Plant uw bloembakken eens in met leuke wintergroene planten. Combineer dit met violen, kerstroos, bloembollen, etc. Rond de feestdagen kunt u de bakken in kerstsfeer opmaken met groen en lichtjes. Plant ook bloembollen in de tuin.
7.
Bij strenge vorst kan het nodig zijn om bepaalde planten te beschermen. Doe dit met speciaal doek, stro of dennetakken. Gebruik geen plastic want dit werkt als een broeikas en zal veel meer schade veroorzaken dan voorkomen.
8.
Een hardnekkig misverstand blijft dat menigeen denkt dat er in de winter weinig of niets gedaan kan worden in de tuin. Dit is niet waar! Zolang het niet (langdurig) vriest of sneeuwt kunnen bijna alle werkzaamheden gewoon doorgaan. Omzeil met deze kennis de toch al drukke voorjaarsperiode.
9.
Zaaien van planten kan binnen in kweekkasje, op de vensterbank of onder glas. Kweeksets zijn bij ons online verkrijgbaar.
10.
Sneeuwruimen. Ruim bij sneeuwval eerst zoveel mogelijk sneeuw op voordat u zout strooit. Er is nu een nieuw biologisch strooizout, dit werkt langer en is minder milieuschadelijk.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op!

Direct contact: 0345 580345


Tuinontwerp

Uw wensen en ideeën vertalen wij graag in een goed tuinontwerp.


Tuinaanleg

De aanleg van een tuin heeft twee fases: het bewerken van de grond en de inrichting van de tuin.


Tuinonderhoud

Met het juiste onderhoud geniet u elk jaargetijde van een verzorgde tuin.

Rijksstraatweg 56  |  4197 BD Buurmalsen  |  Tel: 0345 580345  |  Gsm: 06 54945680  |  KvK: 67707378  |  info@ckvanmourik.nl
Privacy