Top 10 voorjaarstips voor uw tuin:


1.
Tijd om te zaaien, verspenen en op te potten van eigen kweek planten. De benodigde attributen zijn online bij ons te bestellen.
2.
De bloembakken kunnen weer opgevuld worden met perkplanten en zomerbollen. Vergeet niet om een goede kwaliteit grond en bemesting te gebruiken.
3.
Voorjaarssnoei kan na de kans op nachtvorst ook weer plaatsvinden. Voorbeelden hiervan zijn rozen, lavendel en vlinderstruik.
4.
Het gazon gaat weer groeien. Tijd om te bemesten, verticuteren (mos verwijderen), doorzaaien en beluchten (gaten prikken om water en luchthuishouding te verbeteren).
Uiteraard moet het gras nu ook weer gemaaid worden, maar niet te kort want dit bevordert mos en onkruid.
5.
Beplanting in borders en bloembakken hebben weer voedingsstoffen nodig om te groeien en bloeien. Bemest bij voorkeur met biologische meststoffen, deze geven een rustiger groeibeeld en werken vaak lang.
6.
Uitgebloeide bloembollen afknippen en/of oprooien.
7.
Groene aanslag verwijderen van bestrating en houtwerk. Dit kan met een hogedrukspuit, maar ook met middelen die alg, mos en vuil oplossen.
8.
Tuinplannen en veranderingen uitvoeren. Een ander terras, andere indeling of tuinrenovatie. Wij kunnen u hierbij helpen vanaf het ontwerp, naar de aanleg tot het onderhoud.
9.
Repareren van tuinonderdelen of vervangen van dode planten.
10.
Het controleren of aanleggen van een beregeningsinstallatie. Er zijn diverse installaties mogelijk: van enkele bloempotten tot een volledige tuin al dan niet computergestuurd.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op!

Direct contact: 0345 580345


Tuinontwerp

Uw wensen en ideeën vertalen wij graag in een goed tuinontwerp.


Tuinaanleg

De aanleg van een tuin heeft twee fases: het bewerken van de grond en de inrichting van de tuin.


Tuinonderhoud

Met het juiste onderhoud geniet u elk jaargetijde van een verzorgde tuin.

Rijksstraatweg 56  |  4197 BD Buurmalsen  |  Tel: 0345 580345  |  Gsm: 06 54945680  |  KvK: 67707378  |  info@ckvanmourik.nl
Privacy