Top 10 Herfsttips voor uw tuin:


1.
Bladeren vallen van de bomen. De afgevallen bladeren kunt u gebruiken ter bescherming van planten, het teveel kunt u afvoeren en tot compost laten verwerken. Ook tijd om te planten en te verplanten vanuit de vollegrond.
2.
Er kan volop gesnoeid worden aan bomen en struiken. De structuur van deze planten is na de bladval goed te zien en zodoende kunnen probleemtakken nu goed verwijderd worden.
3.
Begin nu met het hoger maaien van het gras. Het gazon kan nog wel gemaaid worden zolang het nodig is.
4.
De tuin en het gazon kunnen nu nog een najaarsbemesting gebruiken. Deze meststof zorgt door zijn speciale samenstelling voor een groener gazon, “hardere” planten en betere bloemzetting. Compost kan nu ook verwerkt worden.
5.
Kuipplanten en andere niet winterharde planten moeten nu vorstvrij gezet worden. Dit kan het beste op een lichte en niet te warme plek.
6.
De bloembakken opvullen met wintergroene planten, violen, bloembollen, heide, bergthee of andere leuke planten die uw bakken opvrolijken tot het volgend voorjaar.
7.
Gazons met afwateringsproblemen kunnen met een beluchtingsmachine behandeld worden om wateroverlast te voorkomen.
8.
Vergeet niet om de dakgoten schoon en bladvrij te maken. Verstopte dakgoten kunnen voor problemen zorgen met de waterafvoer.
9.
Heeft u wel voldoende besdragende struiken in uw tuin? Vogels zijn er dol op en zullen uw tuin bezoeken. U kunt ze nu ook weer helpen door vogelvoer op te hangen. Wij leveren hiervoor benodigdheden online.
10.
Veranderingen in de tuin gewenst? Tegen wat minpunten van uw tuin aangelopen afgelopen tijd? Onderneem dan nu actie en informeer naar de mogelijkheden van uw tuin. Realiseer uw plannen, voordat u er weer volop gebruik van wilt maken.

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op!

Direct contact: 0345 580345


Tuinontwerp

Uw wensen en ideeën vertalen wij graag in een goed tuinontwerp.


Tuinaanleg

De aanleg van een tuin heeft twee fases: het bewerken van de grond en de inrichting van de tuin.


Tuinonderhoud

Met het juiste onderhoud geniet u elk jaargetijde van een verzorgde tuin.

Rijksstraatweg 56  |  4197 BD Buurmalsen  |  Tel: 0345 580345  |  Gsm: 06 54945680  |  KvK: 67707378  |  info@ckvanmourik.nl
Privacy