Voorzie daken van beplanting.

Denk hierbij niet alleen aan je woonhuis, maar ook je berging, carport of afdak kun je hiermee uitrusten. Hiermee behaal je meerdere voordelen: het isoleert het dak, het vangt regenwater op en je vergroent je omgeving er extra mee. Ook draagt het bij aan de biodiversiteit van uw omgeving. Dakgroen heeft dus vele voordelen. Er zijn meerdere systemen mogelijk voor platte en schuine daken.
Biodiversiteit vergroten zorgt voor een betere leefomgeving voor ons allemaal.

Algemeen
Hoveniersbedrijf C.K. van Mourik maakt voor het aanleggen en installeren van groene daken, groene gevel en/of bodembedekking gebruik van de duurzame producten van Sempergreen®.

Over Sempergreen®
Sempergreen® is marktleider op het gebied van direct-groene oplossingen voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekkers.
De jarenlange ervaring van Sempergreen staat garant voor het allerbeste projectresultaat. Omdat alle producten vanuit eigen kwekerijen geleverd worden, bieden ze bij levering altijd een kwalitatief hoogwaardige begroeiing. Samen maken wij uw project tot een succes!

Groene daken
Met vegetatiematten heeft u direct een volwaardige begroeiing voor uw groendak. De met zorg gekweekte vegetatiematten zijn bij levering altijd voor minimaal 90% begroeid. Na aanleg ontstaat daardoor direct een groen en duurzaam resultaat. Een vegetatiemat is toepasbaar op elke type dak, zowel plat als hellend.

Over Sedum
De -meest toegepaste- Sedumixmat wordt beplant met tien tot twaalf verschillende soorten Sedum en is toepasbaar op elke type dak. Het vetachtige plantje Sedum is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden.

Naast Sedum zijn er ook vegetatiematten met andere plantvariëteiten leverbaar, zoals kruiden, wilde bloemen en (sier-)grassen. Ter bevordering van de biodiversiteit, kunt u kiezen voor de speciaal ontwikkelde Bees & Butterfliesmat. Deze mat bestaat voornamelijk uit waard- en nectarplanten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders.

Voordelen vegetatiematten voor uw groendak:
- Direct groen en duurzaam resultaat
- Weinig onderhoud
- Bijzondere en natuurlijke uitstraling
- Lichtgewicht oplossing mogelijk (al vanaf 40 kg/m2)
- Diverse milieuvoordelen; o.a. regenwaterretentie, warmteregulerend, opname CO2 en fijnstof, stimulering biodiversiteit
- Steeds meer gemeentes verstrekken subsidie om de toepassing van groene daken te stimuleren; bekijk hier of uw gemeente hieraan mee doet: https://www.sempergreen.com/nl/gerelateerde-info/subsidies-nederland

Meer voordelen, referentieprojecten en een overzicht van alle soorten vegetatiematten vindt u op www.sempergreen.com/nl/vegetatiemat .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kant-en-klare bodembedekkers
Zoekt u een eenvoudige en snelle manier om uw tuin onderhoudsarm te beplanten. Dan is een Sedummat een goede optie en tevens een mooi alternatief voor gras. Dit scheelt u veel onderhoud, want bij levering is de mat voor 95% begroeid. Waarom inplanten, schoffelen en wieden, als u ook een kant-en-klare Sedummat kunt neerleggen?
Naast het toepassen van een Sedummat kunt u ook kiezen voor plantmatten. Een plantmat is begroeid met één soort plant. U kunt onder andere kiezen uit Hedera, Waldsteinia, Vinca, Lonicera en Ajuga. Bij levering is de plantmat minimaal voor 85% begroeid.
Er zijn nog talloze andere voordelen te noemen. Graag lichten wij deze toe in een persoonlijk gesprek.
Voor uitgebreide informatie over dakgroen en vele andere mogelijkheden zie de website van: https://www.sempergreen.comRijksstraatweg 56  |  4197 BD Buurmalsen  |  Tel: 0345 580345  |  Gsm: 06 54945680  |  KvK: 67707378  |  info@ckvanmourik.nl
Privacy